Adatkezelési tájékoztató

A Plenaris Services Kft. (székhely: 1021 Budapest, Ötvös János u. 1/B 2/33 cégjegyzékszám: 01 09 307146), a továbbiakban a „Szervező” mint adatkezelő, tiszteletben tartja az Ön személyes adataihoz fűződő jogait, és mindent megtesz az adatvédelmi jogszabályok előírásainak betartása érdekében.

Az Adatkezelési tájékoztató célja, hogy tájékoztassuk Önt arról, hogy hogyan használjuk fel a „Nagy Gasztro Teszt” elnevezésű nyereményjáték (továbbiakban: Nyereményjáték) során birtokunkba kerülő személyes adatait, kihez juttathat el az Ön személyes adata és hogy Önt milyen jogok illetik meg az adatkezeléssel kapcsolatban.

A regisztráció és a részvétel, valamint ezzel kapcsolatban az adatok megadása önkéntes, ezért az adatok megadása előtt kérjük, mérlegelje az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat!
Az adatkezelés célja, jogalapja, és az adatkezelés időtartama
Az adatkezelés jogalapja minden felvett adat esetében az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info.tv.) 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint az Ön önkéntes hozzájárulása. A tájékoztató alapján az Ön alábbi adatait kezeljük:

Kezelt adatok Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama
Kötelezően megadandó adatok:
Vezetéknév és Keresztnév,
Email cím,
Telefonszám,
Lakóhely irányítószáma,
Születési dátum.

A gasztro tesztre adott válaszok.
A megadott adatok kezelésének célja az „Nagy Gasztro Teszt”néven szervezett nyereményjátékban való részvétel biztosítása.

A megadott adatok kezelésének célja közvéleménykutatás.
A nyereményjáték lebonyolításához szükséges adatokat a sorsolást követően töröljük.

Az adatokat a nyereményjáték ideje alatt kezeljük.
Név,
Email cím, és telefonszám,
Lakóhely irányítószáma,
Születési dátum.

NAIH-129794/2017
NAIH-135747/2017
NAIH-135746/2017
NAIH-135745/2017
NAIH-135694/2017
NAIH-139201/2018
Plenaris Sevices Kft. részéről direkt marketing üzenetek küldése az érintett számára, amennyiben az Érintett ehhez külön hozzájárul. Az Ön hozzájárulásának visszavonásáig, vagy a hírlevélről történő leiratkozásig kezeli Adatkezelő az adatokat.
Érdekelne egy államilag támogatott nyugdíj célú megtakarítás? kérdésre adott válasz

Van saját tulajdonban lakásod/házad? kérdésre adott válasz

Rendelkezel gépjárművel? kérdésre adott válasz

Van gyermeked? kérdésre adott válasz

„Van” válasz esetén:

Hány gyermeked van?

Melyik évben születtek?

Étteremben is fejleszted olykor az ízlelőbimbóid? kérdésre adott válasz

Egy számodra fontos cél érdekében mekkora összeget tudnál félretenni havonta?

Lakcím

Szerinted hol történik a legtöbb háztartási baleset? kérdésre adott válasz

Mit tippelsz, a konyhában mi fordul elő leggyakrabban ezek közül? (kérdésre adott válasz

Szerinted átlagosan mennyibe kerül egy lakásbiztosítás a Genertelnél naponta? kérdésre adott válasz.

Szerinted hasznos lehet egy lakásbiztosítás/balesetbiztosítás otthonod és szeretteid védelmére? kérdésre adott válasz

Viselsz szemüveget vagy kontaktlencsét? kérdésre adott válasz
Nem

Ha a /jelentkezés oldalon azt jelölte, hogy rendelkezik gépjárművel, akkor:

Milyen évjáratú a gépjárműved? kérdésre adott válasz

Ha a /jelentkezés oldalon azt jelölte, hogy van saját tulajdonban lakásod/házad, akkor:

Hány négyzetméteres a lakásod/házad? kérdésre adott válasz

Érdekelne egy kivételesen kedvezményes személyi hitel ajánlat? kérdésre adott válasz

Érdeklődési kör kérdésre adott válasz

Érdekelne egy új, online társkereső ajánlata? kérdésre adott válasz

Melyik mobil szolgáltatónál van az előfizetésed/kártyád? kérdésre adott válasz

Iskolai végzettséged? kérdésre adott válasz

Milyen pozícióban dolgozol? kérdésre adott válasz

Melyik nyelven beszélsz az alábbiak közül? kérdésre adott válasz

Hol szoktál filmeket nézni? kérdésre adott válasz

Szoktál az interneten bankkártyával fizetni? kérdésre adott válasz
Az adatkezelés célja a direkt marketing üzentek célzása, hogy minden feliratkozó csak olyan üzenetet kapjon, amely számára érdekes. Az Ön hozzájárulásának visszavonásáig, vagy a hírlevélről történő leiratkozásig kezeli Adatkezelő az adatokat.

Adattovábbítások:

A nyereményjátékban való részvétel feltétele, hogy Ön az NN Biztosító Zrt. számára adjon direkt marketing célú hozzájárulást. E felhatalmazást követően azonban extra nyereményekért az alábbi cégek számára is adhat direkt marketing célú hozzájárulást, amely keretében a megjelölt adatokat továbbítjuk:

Adatovábbítás lehetséges címzettje Továbbított adat a hozzájárulás esetén
Tchibo Budapest Kft., Név, Nem,
Email cím, és telefonszám, lakóhely irányítószáma,
születési dátum, regisztráció időpontja
Genertel Biztosító Zrt, Név,
Email cím, és telefonszám, lakóhely irányítószáma, születési datum, regisztráció időpontja

Szerinted hol történik a legtöbb háztartási baleset? kérdésre adott válasz

Mit tippelsz, a konyhában mi fordul elő leggyakrabban ezek közül? (kérdésre adott válasz

Szerinted átlagosan mennyibe kerül egy lakásbiztosítás a Genertelnél naponta? kérdésre adott válasz.

Szerinted hasznos lehet egy lakásbiztosítás/balesetbiztosítás otthonod és szeretteid védelmére? kérdésre adott válasz

NN Biztosító Zrt. Érdekelne egy államilag támogatott nyugdíj célú megtakarítás? kérdésre adott válasz

Van saját tulajdonban lakásod/házad? kérdésre adott válasz

Rendelkezel gépjárművel? kérdésre adott válasz

Van gyermeked? kérdésre adott válasz
„Van” válasz esetén:

Hány gyermeked van?
Melyik évben születtek?

Étteremben is fejleszted olykor az ízlelőbimbóid? kérdésre adott válasz

Egy számodra fontos cél érdekében mekkora összeget tudnál félretenni havonta?

Lakcím
Photel Kommunikációs Zrt. Email cím, és telefonszám, lakóhely irányítószáma, születési dátum, regisztráció időpontja
Vodafone Magyarország Zrt. Név, Email cím, és telefonszám, lakóhely irányítószáma, születési dátum, regisztráció időpontja
Contractums Global Zrt. Név, Email cím, regisztráció időpontja

A Plenaris Services Kft., a Genertel Biztosító Zrt, Tchibo Budapest Kft., a Vodafone Magyarország Zrt., Contractums Global Zrt. és a Photel Kommunikációs Zrt. Adatkezelő számára adott direkt marketing célú hozzájárulás nem feltétele a nyereményjátékban való részvételnek.
A direkt marketing hozzájárulások keretében a megjelölt cégek a táblázatba szereplő kérdésre adott választ, valamint az ott jelölt adatokat fogják felhasználni direkt marketing üzenetek küldése és célzása céljából.
Az NN Biztosító Zrt. számára adott hozzájárulásra a hozzájárulás adás felületén feltüntetett NN Biztosító Zrt. adatkezelési tájékoztatója és jelen tájékoztató is vonatkozik, jelen tájékoztató alapján jár el a Plenaris Services Kft., azonban az NN Biztosító a saját adatkezelési tájékoztatója alapján fog eljárni az adatkezelés során.
A Genertel Biztosító Zrt., Contractums Global Zrt. és a Tchibo Budapest Kft. szintén a saját adatkezelési tájékoztatója alapján fog eljárni az adatkezelés során, amely a honlapon keresztül elérhető.

Vodafone Magyarország Zrt. , és a Photel Kommunikációs Zrt. számára adott hozzájárulásra elsősorban a jelen tájékoztató előírásai vonatkoznak, az adatok átadása után azonban a Vodafone Magyarország Zrt. , és a Photel Kommunikációs Zrt. is saját adatkezelési tájékoztatója alapján fog eljárni az adatok kezelése során.
Az összegyűjtött adatokat a nyereményjáték közben, illetve lezárulta után továbbítjuk az NN Biztosító Zrt., a Tchibo Budapest Kft. a Genertel Biztosító Zrt, a Vodafone Magyarország Zrt., Contractums Global Zrt. és a Photel Kommunikációs Zrt. számára.
A megjelölt cégek az adattovábbításért díjat fizetnek a szervezőnek. Az adatátadás után az egyes adatkezelők az adatkezelést külön-külön végzik. Az adattovábbítás után az adatkezelés célja, hogy a jövőben az Ön részére termékeikről, szolgáltatásaikról telefonon vagy elektronikus úton (különösen az email címére) közvetlenül tájékoztassák, valamint azokat az Ön részére ilyen módon közvetlenül felajánlják. A Szervezőn és a felsorolt adatkezelőkön kívül az Ön adatait más személyek nem ismerik meg.

A Szervező és az adatkezelők a személyes adatokat bizalmasan kezelik, és megtesznek minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Adatkezelési alapelveik összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:
2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban Info. törvény);
1992. évi LXVI. törvény – a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról;
1995. évi CXIX. törvény – a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről (DM törvény);

Az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásbeli aznosítói:

  • NAIH-129794/2017
  • NAIH-135747/2017
  • NAIH-135746/2017
  • NAIH-135745/2017
  • NAIH-135694/2017
  • NAIH-139201/2018

7. Az Ön jogai az adatkezeléssel kapcsolatban

Tájékoztatáshoz és tiltakozáshoz való jog

Bármikor jogosult tájékoztatást kérni postai, elektronikus, vagy telefonos úton a tájékoztatóban megjelölt elérhetőségeken keresztül az általunk kezelt, Önre vonatkozó személyes adatokról.

Kérése esetén tájékoztatjuk:

  • a kezelt adatokról,
  • az adatkezelés céljáról,
  • jogalapjáról,
  • időtartamáról,
  • arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait.

A tájékoztatást a kérelem benyújtásától számított 25 napon belül írásban, a tájékoztatás kérés formájától függően papír, vagy elektronikus úton adjuk meg. Bármikor tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen. A tiltakozást annak benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 25 nap alatt megvizsgáljuk, annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, és döntéséről tájékoztatjuk Önt.

Adatok törlése, helyesbítése, zárolása

Bármikor jogosult az általunk kezelt személyes adatai törlését, vagy a helytelenül rögzített személyes adatai helyesbítését kérni. A törlési kérelmet csak akkor nem tudjuk teljesíteni, ha a törlés olyan iratra, okiratra is kiterjedne, amelyet törvényi előírás (pl.: a számvitelről szóló törvény) szerint meg kell őriznünk.
Ezen kívül zároljuk a személyes adatot, ha Ön ezt kéri, vagy ha a rendelkezésünkre álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az Ön jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adatot addig kezeljük, ameddig fennáll az adatkezelési cél vagy jogos érdek, amely a személyes adat törlését kizárta.
A törlési, helyesbítési és zárolási kérelemnek a lehetőségekhez képest leghamarabb, de legfeljebb 25 napon eleget teszünk és értesítjük Önt. Ha kérelmének nem tudtunk helyt adni, ez esetben is 25 napon belül értesítjük.
Ha az adatot az Ön hozzájárulásával más személy számára továbbítottuk, az adattovábbítás címzettjét is értesítjük a szükséges lépésekről
A nyereményjáték lezárása előtt a regisztrációt és az adatkezelési hozzájárulást visszavonni a Szervezőnél lehet. A játék befejezése után az adatkezelésről szóló hozzájárulást az egyes adatkezelőknél külön-külön kell visszavonni. Amennyiben Szervezőhöz juttatja el a hozzájárulását visszavonó nyilatkozatát, Szervező azt a megjelölt adatkezelők felé továbbítja.

Személyes adatainak kezeléséről és a személyes adatait érintő adatátadásokról az nagygasztroteszt@gmail.com kérhet tájékoztatást e-mail címe megadásával

Az Adatkezelőknél az alábbi elérhetőségeken tud leiratkozni, valamint hozzájáruló nyilatkozatát visszavonni:

Plenaris Services Kft.
Levélben: 1021 Budapest, Ötvös János u. 1/B 2/33
E-mailben: nagygasztroteszt@gmail.com

NN Biztosító Zrt.
Levélben: 1069 Budapest, Dózsa György út 84/B
E-mailben: adatvedelem@nn.hu

Genertel Biztosító Zrt.
Levélben: 1132 Budapest, Váci út 36-38.
E-mail-ben: marketing@genertel.hu

Tchibo Budapest Kft.
Levélben: 2040 Budaörs, Neumann János u. 1.
Elektronikusan: levelek@tchibo.hu

Vodafone Magyarország Zrt.
Levélben: 1476 Budapest, Pf.:350.
Elektronikusan: ugyfelszolgalat.hu@vodafone.com

Contractums Global Zrt.
Levélben: Contractums Pf.:548, 1538.
Elektronikusan: contractumsugyfelszolgalat@gmail.com

Photel Kommunikációs Zrt.
Levélben: 1094 Budapest, Berzenczey utca 9.
Elektronikusan: info@photel.hu

9. Jogérvényesítés

Ön az Info.tv. valamint a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján Panaszával fordulhat közvetlenül a Szervezőhöz vagy a további adatkezelőkhöz, a Nemzeti Adatvédelmi és Információ szabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu ) fordulhat vagy Bíróság előtt érvényesítheti jogait

Amennyiben ön a Nyereményjátékban való részvételhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg vagy a Nyereményjátékban való részvétel során bármilyen módon kárt okozott, a Szervező és a további Adatkezelő jogosultak Önnel szembeni kártérítés érvényesítésére. A Szervező és a további Adatkezelők ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megadnak az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

Adatbiztonság

A nyereményjáték szervezése, valamint az adatok átadása során gondoskodunk az adatok biztonságos kezeléséről. Az informatikai rendszerek működtetése során a szükséges jogosultságkezelési, belső szervezési és technikai megoldások biztosítjuk, hogy adatai illetéktelen személyek birtokába ne juthasson, illetéktelen személyek az adatokat ne tudják törölni, kimenteni a rendszerből, vagy módosítani. Az adatvédelmi és adatbiztonsági követelményeket érvényre juttatjuk adatfeldolgozóinkkal szemben is. Az esetleges adatvédelmi incidensekről nyilvántartást vezetünk, amennyiben szükséges, a felmerülő incidensekről tájékoztatjuk Önt. Egyéb rendelkezések Fenntartjuk a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót - az adatkezelés jogalapját, célját és a kezelt adatok körét érintő módosításokon kívül - egyoldalúan módosítsuk.

Jelen Adatkezelési Tájékoztató 2017-12-15. napjától érvényes